m

Bjælkehuse

 

Viktor Kristian Jeppesen opførte i 1934 det første JEPPESEN Bjælkehus i Nordsjælland. Herefter blev modellen udbredt. Lige siden har familier fået sommerhusdrømme opfyldt med et JEPPESEN Bjælkehus.

JEPPESEN Bjælkehuse
- 80 år med kvalitet i særklasse

I 2008 overtog PLANET Huse JEPPESEN Bjælkehuse og produktionen. Efter overtagelsen har JEPPESEN Bjælkehuse gennemgået en gennemgribende udvikling med stor respekt for husets arkitektur og design.

Det har resulteret i en optimering af det originale hus, hvor de særlige kendetegn ved et JEPPESEN Bjælkehus såsom kvalitet, holdbarhed og atmosfære, er blevet bevaret og fremhævet. Husene opføres i dag med kraftige vandrette 65 mm tykke bjælker og en speciel udviklet ’knudesamling’ udvendigt. Indvendigt leveres husene med vandrette blokhusbrædder eller malede glatte vægge.

Bjælkerne kan være helt op til 7,5 m i længden. Det betyder, at hvis et hus er længere, må der laves samlinger. Derfor gennemgår konstruktørerne hver enkelt bjælke, så eventuelle samlinger bliver placeret korrekt på huset.

”Hver eneste bjælke bliver tegnet op i et avanceret tegneprogram. Efterfølgende bliver bjælkerne forarbejdet og skåret til i længder, som passer til knudehaksamlinger. Det vil sige, at en bjælke kun kan placeres ét bestemt sted på huset. Derfor nummererer vi her fra fabrikken bjælkerne, så tømrerne på byggepladsen modtager tydeligt markerede materialer samt en detaljeret tegning over det enorme byggesæt,” forklarer Ole Asmussen.

Det første JEPPESEN fra PLANET Huse

De to bygningskonstruktører Ole og Hermann har været med til at udvikle det JEPPESEN Bjælkehus, man kender i dag. Da PLANET Huse overtog produktionen af JEPPESEN i 2008, var der meget at optimere og udvikle på det gamle design.

”Da vi overtog produktionen, levede huset ikke op til nutidens krav om et moderne fritidshus” forklarer Hermann, der sammen med Ole gik i gang med en spændende udviklingsproces. I tæt samarbejde med garvede håndværkere, ingeniører og vinduesleverandører udviklede de JEPPESEN Bjælkehuset til det, det er i dag.

”Grundelementerne i byggeriet har vi beholdt. Eksempelvis bliver bjælkerne stadig profileret, og knudesamlingerne skåret til efter de samme principper, som for 50 år siden,” fortæller Hermann.


I et JEPPESEN hus er der fokus på detaljen

”Kendetegnende for vores huse er, at detaljerne er så gennemarbejdede, at vi undgår unødvendig tilskæring på byggepladsen. Du kan se, at vores huse er gennemtegnede. Her er der ikke halve løsninger,” forklarer Ole Asmussen.

Der er fokus på de små finesser, der tilsammen giver JEPPESEN Bjælkehus det harmoniske udseende. Eksempelvis er den nederste bjælke produceret med drypnæse, så vandet bliver ledt væk på en håndværksmæssig korrekt måde. Bjælkerne bliver malet to gange på fabrikken og en tredje gang efter opførelsen. Ligesom der ikke er nogle synlige skruer på bjælkerne, da de monteres skjult i de vandrette samlinger.


Priser på Bjælkehuse

Et JEPPESEN Bjælkehus er relativt kompliceret at producere, pga. de mange særlige
detaljer i bjælkehusets opbygning. Hver enkelte bjælke tegnes, målsættes og under produktion tildannes de unikke ”knudehak”, der kendetegner JEPPESEN Bjælkehuse.
Vores store erfaring med produktionen af Bjælkehusene gør, at vi har konkurrencedygtige priser på bjælkehuse.
Til et 100 m2 hus går der alene til de udvendige bjælker cirka 10 m3 langsomt voksende Nordsvensk træ af høj kvalitet.

Se priser og vores JEPPESEN Bjælkehuse