m

Inger Støjberg debatterer sommerhuslovgivning

 

04.10.2013

Inger_støjberg

Inger Støjberg debatterer sommerhuslovgivning til jubilæumsreception 

Når PLANET Huse den 4. oktober inviterer til 25 års jubilæumsreception, står næstformanden for Venstres folketingsgruppe Inger Støjberg på gæstelisten. I et debatoplæg stiller hun skarpt på sommerhuslovgivningen.

Det er Ikke uden grund, at den tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) er budt med som gæst, når PLANET Huse fejrer 25 års jubilæum. I tasken har hun et debatoplæg, som ligger op til diskussion af den lov, der lige nu forhindrer mange udlændinge i at købe feriehuse i Danmark.

Puster liv i debat om sommerhuse til udlændinge

”Vi vil gerne puste liv i debatten om salg af sommerhuse til udlændinge. Det er jo en problemstilling, som har haft stor betydning for vores branche i mange år, uden at der fra politisk side er blevet taget et seriøst initiativ til at kigge på en revision af lovgivningen,” siger Torben Basse, administrerende direktør i PLANET Huse.

Efter Inger Støjbergs oplæg har gæsterne mulighed for at stille spørgsmål til politikeren, som også står til rådighed for pressen sammen med Torben Basse.

PLANET Huse har i lang tid udtrykt ønske om at få ændret lovgivning omkring salg af sommerhuse til udlændinge. Bliver loven ændret, så udlændinge må købe fritidshuse i Danmark, vil det sandsynligvis øge salget af fritidshuse betydeligt.

Reglerne skal følge med tiden

Heldigvis er der noget at se frem til i dagens politiske indslag, for Inger Støjberg er parat til at ændre den omstridte lov, som hun ikke mener er tidssvarende.

”Jeg ved, at sommerhusreglen fylder meget i branchen og jeg er parat til at lytte til alle argumenter. I visse kommuner er det jo blevet meget svært at sælge fritidshuse, så jeg kunne godt forestille mig, at man slækker på kravene, ” siger Inger Støjberg (V).

Lovgivningen, der i dag begrænser udlændinges ret til at eje sommerhuse i Danmark, blev indført i forbindelse med Danmarks indtræden i EU i 1972. Den blev vedtaget, som en beskyttende foranstaltning så udlændinges køb af sommerhuse ikke skulle presse priserne så meget i vejret, at danske familier ikke selv havde råd til at købe sommerhusene. I dag er markedet et andet, hvor mange oplever udfordringer med at få solgt deres sommerhus.

”Lad os kigge seriøst på det. Reglerne skal jo følge med tiden,” afslutter Inger Støjberg (V).